Nalazite se ovde: CPRD Porodična edukacija u praksi

Centar za podsticanje razvoja deteta

Kurs porodične edukacije

Šta je Porodična Edukacija?   Porodična Edukacija proučava razvoj deteta i podučava roditelje/porodice o razvojnim karakteristikama i promenama koje prate dete tokom odrastanja. PO...

Škola emocionalnih veština

Škola emocionalnih veština za decu od 5 do 10 godina. Ciljevi su nam da:  - osnažimo samopouzdanje deteta - poboljšamo školski uspeh - naučimo dete kako da reši konflikt sa v...

Kurs jačanja EQ

U okviru CPRD-a se sa decom sprovode aktivnosti u kojima se razvijaju njihove emocionalne kompetencije sa ciljem da se osnaži EQ deteta. Šta to znači? Dete može realizovati svoje ra...

Akreditovani seminari

 Uticaj vaspitanja na razvoj emocionalnih kompetenci Dete može realizovati svoje razvojne potencijale kada zna kako da uspešno održava svoju pažnju i upravlja osećanjima besa, stida ...

Porodična edukacija u praksi

PORODIČNA EDUKACIJA kao preventivni program koji se sprovodi sa stručnim licima ima za cilj sticanje veština u primeni posebnih tehnika koje su se pokazale efikasnim u dosadašnjem radu sa ...

Program za roditelje

"Program za roditelje" kao poseban program u okviru Porodične Edukacije                  organizuje se (po ...

  • Kurs porodične edukacije

  • Škola emocionalnih veština

  • Kurs jačanja EQ

  • Akreditovani seminari

  • Porodična edukacija u praksi

  • Program za roditelje

Porodična edukacija u praksi

centar
PORODIČNA EDUKACIJA kao preventivni program koji se sprovodi sa stručnim licima ima za cilj sticanje veština u primeni posebnih tehnika koje su se pokazale efikasnim u dosadašnjem radu sa decom i roditeljima. Porodična Edukacija se sprovodi od 2009.godine.

Do sada su brojna stručna lica koja rade sa decom i njihovim porodicima stekla znanja iz ove oblasti i danas ih uspešno primenjuju u svom radu. Ovo su njihove izjave o utiscima koje su stekli nakon pohađanja kursa, obogaćene fotografijima na kojima se može videti kako oni svoje stečeno znanje primenjuju u svom radu:

 


 

Opšti ciljevi kursa:

PORODIČNA EDUKACIJA kao preventivni program koji se sprovodi sa stručnim licima ima za cilj sticanje veština u primeni posebnih tehnika koje su se pokazale efikasnim u dosadašnjem radu sa decom i roditeljima.

Porodična Edukacija se sprovodi od 2009.godine

Do sada su brojna stručna lica koja rade sa decom i njihovim porodicima stekla znanja iz ove oblasti i danas ih uspešno primenjuju u svom radu. Ovo su njihove izjave o utiscima koje su stekli nakon pohađanja kursa, obogaćene fotografijima na kojima se može videti kako oni svoje stečeno znanje primenjuju u svom radu.

Rekli su o kursu Porodična Edukacija:

n.mak

Za stručne saradnike u osnovnoj školi saradnja sa roditeljima je važan deo posla. Međutim, to se najčešće svodilo na razgovor sa roditeljima kada se problem već pojavi i na tome se završavalo. Sada, kao porodični edukator, imam priliku da roditeljima ponudim nešto potpuno drugačije, a što zaista može da im koristi.

Zahvaljujući Porodičnoj Edukaciji sada mogu da roditeljima pružim praktična znanja i podršku.

Nataša Mak, porodični edukator, psiholog u OŠ "Vuk Karadžić", Vršac, kontakt tel. 060/3122521

 

P1011060P1011061P1011063P1011064

Nataša Mak - Porodična edukacija - saradnja sa roditeljima kroz edukativne radionice OŠ "Vuk Karadžić", Vršac, 12.12.2011.

 

 


 


vericafoto

Posle 26 godina iskustva uz PE unapredila svoj rad i vestinu podsticanja samopostovanja kod dece, razumevanja decjeg ponasanja i poboljsanja komunikacije izmedju roditelja i dece . PE pruza prakticna znanja o tome kakve su karakteristike faza u razvoju deteta, kako spreciti nepozeljna ponasanja dece, kako podsticati decje samopostovanje i zbog toga preporucujem kurs svima koji rade sa decom. Kroz PE usavrsavamo se na ličnom i profesionalnom planu.
Zavrsila bih ovom recenicom: Ponosna sam sto sam deo tima porodicnih edukatora.

SDC11486

Verica Ječmenić, dipl. vaspitač koji radi u bolnici, sa decom ometenom u razvoju, porodični edukator, Beograd, kont.tel. 060/0783858

 


 


foto-Vale

Prepoznati razvojne karakteristike i promene koje prate dete tokom odrastanja i raspolagati metodama i tehnikama kojima se nepoželjna detetova ponašanja poput agresivnosti, hiperaktivnosti, neposlušnosti, nemarnosti, kratke pažnje, koriguju i zamenjuju poželjnim, roditeljima može da bude od velike pomoći...

Predivnoj osobi sa puno iskustva, znanja i vere u posao kojim se bavi, Aleksandri Jovanović- Magyar, autoru i voditelju kursa iz Porodične edukacije puno HVALA!
Neizmerno mi je drago što sam imala jedinstvenu priliku da je upoznam, da prisustvujem i pohađam kurs iz Porodične edukacije i da steknem nova znanja i iskustva iz ove oblasti.
I sve to iz prevelike ljubavi prema svojoj deci Aleksi i Bogdanu, kako bi zajedno sa suprugom Draganom bili što bolji roditelji. Edukacija mi je ujedno bila i neprocenjivo iskustvo i za profesiju kojom se bavim.

Valentina Stoja-Ugrinov, psiholog u Centru za socijalni rad, Opovo, kont.tel.062/217067

 


 


suzana

Kvalitetna, sveobuhvatna i izuzetno primenljiva obuka. Materijal vrlo inforamativan i razumljiv. Poseban akcenat bih stavila na faze razvoja, razvojne zadatke i fantastične AFIRMACIJE! Takođe bih istakla da mi u radu sa decom posebno koristi kalendar samopoštovanja, odnosno „365 načina da razvijete samopoštovanje kod deteta“.
Izuzetno sam zadovoljna njegovom primenom i efektima.


Cimbaljević Suzana, školski pedagog, Subotica, br.tel. 064/1465700

 


 


jasna

Porodična edukacija svakoj prostoriji da šest uglova. Pokrene te iz tačke iz koje ti se čini da je neki problem nerešiv i odjednom vidiš pet mogućih načina njegovog razrešenja.
Povede te putem na kojem postoje znakovi, a u pretincu ti ostavi mapu sa koje te naučila čitati. I uvek znaš, koliko god dugo vozio naići ćeš na znak po kojem ćeš biti siguran da je "normalna faza" i da nisi zalutao. Da si juče naišao na njega, pomislio bi da si na krivom putu, a na petlji bi se dugo zadržao razmišljajući jesam li siguran da želim dalje.

Ivice kolovoza su izbrazdane. Ako pažljivo voziš i osluškuješ svoj motor, znaćeš se snaći i na delu puta koji nije osvetljen. A što je najvažnije nećeš više morati putovati sam. Moći ćeš povesti i izgubljene stopere pored puta, ponosan i siguran da ste na pravom putu.


Jasna Vojnić, školski psiholog, Subotica, kont.tel. 063/ 1033089

 


 


n.korbar

Sadržaj kursa Porodične edukacije obiluje mnoštvom veoma korisnih informacija i znanja koje do sada nismo imali prilike da steknemo na takav način. Materijal koji smo dobili je koristan, razumljiv i jasan.

Drago mi je što kao Porodični edukatori imamo priliku da ta znanja i proširujemo.


Nataša Korbar, spec.pedagog, master, porodični edukator , Beograd, 063/8356446

 


 


Bojana

Kao stručni sradnik u predškolskoj ustanovi, susrela sam se sa širokom lepez razvojnih problema dece predškolskog uzrasta, kao i izvesnih poteškoća kod roditelja, vaspitača, i mene same da na određene probleme i potrebe deteta, adekvatno reagujemo. Porodična edukacija me je osnažila kao stručnjaka, ali i na ličnom nivou. Edukacija i novi pristup u sagledavanjui reagovanju na dečije potrebe, pružio mi je mogućnost da sa roditeljima i vaspitačima reagujem preventivno u cilju razvoja deteta.

Obzirom da je predškolski uzrast ključan u razvoju deteta, znanja i veština stečene na Porodičnoj edukaciji, dragocene su u mom radu.

Materijal za rad sa decom i roditeljima, veoma je efikasan, jer nudi drugačiji način reagovanja u odnosu na dete, kao i drugačiji vid komunikacije sa detetom, zasnivanoj na afirmativnim porukama.

Veoma je podsticajno i to što su roditelji sa kojima sam svakodnevno u kontaktu, zainteresovani za ovakav vid učenja i roditeljevanja, jer nam u vremenu društvenih promena koje se odražavaju i na roditeljstvo, nedostaju veštine kojima bismo podstakli dete da se zdravo i sretno razvija.


Bojana Jocović, psiholog, porodični edukator, Vrbas, kont.tel. 064/2192840

 


 


Ivanka

Zahvaljujući Porodičnoj edukaciji unapredila sam komunikaciju i u porodici i na radnom mestu. Takođe sam osavremenila predavanja iz dečje psihologije. Srednjoškolcima je naročito bilo interesantno upoznavanje sa informacijama koje doprinose učvršćivanju samopoštovanja i koje se mogu upućivati sebi, deci i osobama koje su važne.


Ivanka Petrović-Barišić, nastavnik psihologije u srednjoj školi, porodični edukator, Beograd, kont.tel. 011/2439712

 


 


Gordana

Aleksandru sam upoznala 2007. god. na prezentaciji njene knjige „Zašto to radiš?“. Već tada, shvatila sam da će mi njeno iskustvo i znanje stečeno kroz usavršavanje u Americi biti dragoceno za unapređenje sopstvene prakse. Zbog toga sam kurs iz Porodične edukacije upisala sa velikim očekivanjima koja su se u potpunosti ostvarila.
Pored teorijskih znanja koja se stiču kroz kurs, za praktičare (koji rade sa decom i roditeljima) veoma su dragocena praktična znanja i veštine. Porodična eduakcija unapredila je moje kompetencije za rad sa decom i roditeljima i omogućila mi je da uživam u prilikama kroz koje mogu da primenjujem stečena znanja i veštine.


Мladenović Gordana, pedagog, porodični edukator, kont. tel. 011/3676106

 


 

 

Ostali Porodični edukatori:

Nevena Pantelić, Subotica, Slađana Eror, Subotica, Đorđević Vera, Subotica, Dijana Mitrović David, Subotica, Milica Vujinović, Temerin, Bratisalava Grujičić, Subotica, Snežana Grujić, Subotica, Đaković Zorica, Subotica, Najman Ana, Beograd, Mina Grujin, Beograd, Vera Dakić, Beograd, Gordana Mladenović, Beograd, Slavica Putnik, Beograd, Dušan Grujin, Beograd, Ivana Vana Stanisavljević, Beograd, Jelena Prtina Ivanović, Beograd, Maja Todorović, Beograd, Buta Olgica, Ruma, Vera Vlajsević, Ruma, Vesna Kobal, Ruma, Olgica Stojić, Irig, Neda Avramov, Inđija, Olga Šrenk, Olivera Kovačević, Pećinci, Spomenka Divjan, Novi Banovci, Verica Popović, Novi Banovci, Jadranka Uzelac, Inđija, Jelena Dajović, Večić Mirjana, Šid, Vesna Pavlović, Sremska Mitrovica, Jasna Pavlović Anić, Stara Pazova.

 


 

 

57

Miroslava Vislavski i Tatjana Malešević - Porodična edukacija - saradnja sa roditeljima kroz edukativne radionice / stručni saradnici, zaposleni u PU Radosno Detinjstvo


 

 

O AUTORU

oautoruPoreklo mojih ranih razmišljanja o odgovornosti roditeljstva i vaspitanja dece potiče sa poslednje godine studija psihologije, a prve, ozbiljnije korake počela sam praviti pre 18 godina, kada sam otvorila  vrtić za decu. Od tada, razvojna

Opširnije

KNJIGE

sve-sivo2

Aleksandra Jovanović Magyar je autor više knjiga koje se bave dečjom psihologijom, psihologijom odrastanja i odnosa roditelja i dece. Knjige "Zašto to radiš", “Zamke vaspitanja”, “Kako da zaustavite nepoželjna ponašanja kod dece”,

Opširnije

CENTAR

 

Centar za Podsticanje Razvoja Deteta (CPRD) je osnovan januara 2007. sa ciljem da pruži psihološku podršku razvoju dece, mladih i odraslih.

Uloga CPRD-a je da razvija kompetencije svih lica koja se bave decom i prate njihovo

Opširnije

KURSEVI

centar
PORODIČNA EDUKACIJA kao preventivni program koji se sprovodi sa stručnim licima ima za cilj sticanje veština u primeni posebnih tehnika koje su se pokazale efikasnim u dosadašnjem radu sa decom i roditeljima. Porodična Edukacija se sprovodi

Opširnije